Ana içeriğe atla

Adolf Hitler


 20 Nisan 1889 tarihinde Avusturya'da Braunau kasabasında dünyaya gözlerini açan Adolf Hitler çoğumuzun düşündüğü üzere bir Alman değil Avusturya'lıdır. Babası gümrük memuru olarak çalışan Alois Hitler ve annesi Klara Pölzl'ün 6 çocuğundan dördüncüsü Adolf Hitler'dir.

  Eğitim hayatı boyunca hiç başarı sergileyemeyen Adolf Hitler daha sonrasında ressamlığa merak salarak Viyana Güzel Sanatlar Akademisi'nde sınavlara katıldı fakat onu da kazanamadı.

  1912 yılında Avusturya'dan Almanya'nın Münih şehrine taşındı. I. Dünya Savaşı sırasında Alman ordusuna katılan Adolf Hitler savaşı Almanların kaybetmesi üzerine arkadaşlarını toplayarak Alman İşçi Partisini kurdu ve partinin başına geçti. Sonraki zamanlarda partinin ismini değiştirdi ve Nasyonel Sosyalist Alman İşçi Partisi adını verdi. Bu partide ki üyelere Nazi ismini vererek kendisine de partinin lideri olarak Führer(diktatör) lakabını verdi.


  Kurduğu parti ile parti üyeleriyle beraber hükümeti düşürmek adına birçok girişimde bulundu. Ancak gerçekleştirdiği girişimler olumsuz sonuçlandı. Bu olayların yaşanmasıyla birlikte Hitler yakalandı ve 10 ay hapis cezasına mahkum kaldı.

  1930 Eylül ayında yapılan seçimlerde Hitler'in partisi seçimi kazanarak ülkenin yönetimini kazandı. Adolf Hitler partisi ile beraber yaptığı çalışmalarla Almanya'ya hızlı bir yükseliş kazandırarak ekonomisini iyi derece de güçleştirdi. 1932 yılında Hitler Şansölye(Cumhurbaşkanı) seçildi. Sonrasında siyasi rakiplerini ortadan kaldırarak ülkede diktatör oldu.

  Gizli bir şekilde Alman ordusunu silahlandırarak orduyu güçlendirdikten sonra ani bir şekilde Avrupa'nın başına bela oldu. II. Dünya Savaşı'nı başlatarak savaşın sonucunda yaklaşık 65 milyon insanın ölümüne sebep oldu. Hitler'in yaptığı en yanlış hamle Rusya'ya savaş açmasıydı. Çünkü çoğu cepheye dağılan Alman ordusu arada kaldı. Savaşın düşündüğünün aksi yönde ilerlemesi üzerine yakalanacağını anlayan Adolf Hitler 30 Nisan 1945 yılında eşi ile birlikte intihar etti. Ölmeden önce ise cesedinin yakılmasını isteyen Adolf Ruslar tarafından bulunup teşhir edilmek istemiyordu.

  Adolf Hitler ölmeden önce 2 tane vasiyetname yazdırdı. Bunlardan birisi : Almanya bütün milletler için bir zehir gibi tehlikeli olan Yahudileri ve Bolşevizm'i kovalamaktan asla vazgeçmemelidir. Almanya'nın geleceğini tartışmasız bu olgu belirleyecektir. Hitler savaşa girmekte haklı olduğunu öne sürerek yenilmesinin sebebini de korkak komutanlardan sorumlu tutuyordu. Diğer vasiyetinde ise hayatı boyunca topladığı sanat eserleri ile doğduğu şehir olan Linz'e bir müze yaptırmaktı. Tüm şahsi mallarını partisine eğer parti yoksa devlete bağışladığını söylüyordu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benito Mussolini (1883 - 1945)

Avrupa'da faşizmin kurucusu olarak tanınan ve ilk faşist lider Benito Mussolini, 21 yıl boyunca İtalya'da faşist diktatörlüğünü devam ettirdi. Kendi ülkesinde basını yasakladı ve rakiplerini ezdi. Alman müttefiki olan Adolf Hitler için ilham kaynağı oldu. Bir demircinin ve öğretmenin oğlu olan Mussolini, dikbaşlı bir çocuktu. Sınıfında ki öteki öğrencileri kalem çakısı ile yaraladığı için okuldan atılmıştı. Mussolini 19 yaşında askerlikten kaçmak için İtalya’dan ayrıldı ve İsviçre’ye yerleşti. Daha sonraki yıllarda İtalya'ya döndüğü zaman sosyalist gazetelerde kendine iş buldu. Kapitalizmi eleştirdiği yazılarında abartı bir üslup kullanarak ün kazandı. İlk başlarda İtalya'nın 1.Dünya Savaşı'na katılmasına olumsuz bakarken tavrını değiştirdi ve 1916 yılında savaşın büyük bir destekçisi oldu. Bu nedenden ötürü sosyalist partiden atıldı. 1904 yılında Mussolini'nin başkanlığını yaptığı faşist parti kuruldu. Parti İtalyan gazileriden büyük ilgi ve destek gördü. İş

11 Mart- Didier Drogba

     Didier Drogba Kimdir    Didier Yves Drogba Tebliy 11 Mart 1978 tarihinde Fildişi Sahilleri’nin Abidjan şehrinde dünyaya gelmiştir. Didier Drogba profesyonel futbolcu kariyerinde forma giydiği bütün takımlarda 1.88 m boyunda ileri hatta gözünüz kapalı ilk 11’e yazacağınız, forvet oyuncularından biri olmuştur.     Drogba son zamanlarda Afrika futbolunun yetiştirdiği sayılı değerler arasında kabul edilmektedir. Profosyonel futbol hayatına ülkesi Fildişi Sahilleri yerine Fransa’da başlamış olan Drogba Fransa’nın 4 farklı kulübünde altyapı eğitimi almıştır.1989-1991 Abbeville,1991-1993 Vannes, 1993-1997 Levallois, 1997-1998 Le Mans kulüplerinde altyapısında forma giymiştir.Başarılı bir altyapı sürecinden sonra 1998 yıllında profosyonel olmuştur.20 yaşında profosyonel olan Drogba ilk resmi mukavelesini altyapısında formasını giydiği Le Mans ile yapmıştır.1998-2002 arasında burada 64 ulusal lig maçına çıkan Drogba 12 kez fileleri havalandırmıştır. 2002 yılında ayrılma karar

Diktatör

      DİKTATÖR NE DEMEK         ** Latince kökenli bir kelime olum emir veren anlamında kullanılmıştır. Fakat TDK tüm siyasi gücü elinde bulunduran kişi olarak tanımlayıp dilimize uyarlamıştır.    ** Yönetimin tek kişinin elinde olmasına diktatörlük denmektedir. Tüzel bir kişide değil gerçek bir kişide tüm güçlerin vücut bulmasıdır.       Diktatörlüğün Tarihi     **  Tüm yetkilerin bir kişinin elinde toplanması tarihte ilk kez Roma İmparatorluğunda ortaya çıkmıştır. Tarihin bir çok sahnesinde önümüze çıkan Julius Sezar bilinen ilk diktatördür.      ** Roma İmparatorluğu tarih açısından bize bir çok şey katmıştır, politik hukuk bunların başında gelmektedir. O dönem ki Sezar yönetimi geçici süreliğine üstüne almış senato da bunu desteklemiştir.   ** Günümüze gelene kadar diktatörlük  şekil değiştirmiş artık demokratik seçimlerden veya senatodan eser yoktur.  Diktatörlüğün  hüküm sürdüğü topraklarda göstermelik tek partinin katılımı ile seçimler yapılmaktadır. Francisco